Acnebehandeling

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens. Ook geeft de huidtherapeute van Elysée adviezen ten aanzien van zelfzorg en hoe de acnebehandeling een zo groot mogelijk effect kan hebben. Voorwaarde is dat u als patiënt zo goed mogelijk mee doet in de behandeling. Alleen dan kan een optimaal resultaat worden bereikt.

Voor acne is er helaas geen "kant-en-klaar"-behandeling; elke behandeling is anders en afhankelijk van u als patiënt en uw huidproblemen.

Wat kan Elysée Huidtherapie doen bij acne?

  • De huid manueel reinigen en mee-eters en puistjes verwijderen en ledigen/aanprikken
  • Een dieptereiniging geven van de huid door middel van een peeling; mechanische peeling (scrubben, microdermabrasie), chemische peeling (op basis van o.a. glycolzuur, fruitzuur, trichloorazijnzuur). Doel hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal normaler kunnen afvloeden. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd;
  • Advies geven over huidverzorging en een optimaal productgebruik
  • Medische camouflagetherapie toepassen bij bijvoorbeeld storende littekens, vlekken of hyperpigmentaties.

Hoewel de behandelingsmogelijkheden voor acne de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is helaas niet van de ene op de andere dag verdwenen.