Microneedling (Dermapen)

Heeft u last van pigmentvlekken, littekens of fijne lijntjes/rimpels? Dan is microneedling ofwel de Dermapen behandeling een perfecte behandeling voor u! De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.

Behandeling met de Dermapen is een nieuwe techniek en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen, waarbij de huid in de diepte vernieuwd en verfraaid wordt, zonder de bovenste huidlaag te beschadigingen.

De werking van de Dermapen
De Dermapen maakt gebruik van heel kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geven. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar 'verwonden' uw huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces, diep in de huid, op gang gebracht. Er komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Hoeveel Dermapen behandelingen heeft u nodig?
Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. We doen de behandelingen bij voorkeur in kuurverband; 4 tot 6 behandelingen met een tussentijd van 2 maanden. 

Tijdens en na de Dermapen behandeling
Meestal wordt de huid 60 minuten voorafgaand aan de behandeling ingesmeerd met verdovende crème, die ervoor zorgt dat u weinig tot niets voelt van de Dermapen behandeling. Indien een klein gebied wordt behandeld of als de behandeling oppervlakkig wordt uitgevoerd, dan is deze verdovende crème voorafgaand aan de behandeling niet eens nodig. Tijdens de behandeling wordt de Dermapen langzaam over de huid bewogen. De pen pulseert de naaldjes gecontroleerd in de huid. Afhankelijk van de diepte waarop gewerkt zal worden kunnen er wat puntbloedingen ontstaan.

Na de Dermapen behandeling is de huid rood en gevoelig en kan er wat zwelling ontstaan in de huid. De huid is de eerste 1-2 dagen na de behandeling wat roder dan normaal en kan een beetje gezwollen zijn. Ook kan de huid een aantal dagen na de behandeling wat schilferen of vervellen. Wees 2 weken na de Dermapen behandeling erg voorzichtig met de zon. Smeer uw huid dagelijks in met een antizonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor.

Indien gewenst, dan kan de huidtherapeute na de behandeling uw huid camoufleren met Lycogel: dan is er helemaal niet meer te zien dat u behandeld bent. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten!